Andrei Zbîrnea

Născut în ’86 în Urziceni, dar adoptat în (stil mafiot la fel ca-n) `98 de Berceni. Jurnalist, copywriter, câteodată poet. Om bun la toate la Atelierul Mornin’ Poets. Speră ca într-o zi să poată scrie și proză (ziua aia e AICI). Coordonator al proiectului de recenzii Kooperativa Poetică.
Cea mai recentă carte publicată – nick cave@bergen (CDPL, 2021). A mai publicat Rock în Praga (Herg Benet, 2011), #kazim – contemporani cu primăvara araba (Herg Benet, 2014), Turneul Celor Cinci Națiuni (frACTalia, 2017) și Pink Pong (împreună cu Claus Ankersen, frACTalia, 2019 – volum trilingv).
A participat la FILIT 2019 & 2021 și la Poezia e la Bistrița 2021. A fost tradus în limbile cehă, daneză, maghiară, franceză și engleză.
În 2015 a obținut marele premiu al a obținut marele premiu al Festivalului Antares (Galați, Brăila, Sulina) pentru Poezie. În 2021 a obținut premiul al II-lea la Concursul Național de Poezie „Ion Chichere”, Reșița (Ediția a VI-a).
FAN al echipei Borussia Dortmund și al serialului The Office (versiunea din State). Este gazda podcastului BETURI Show, unde sportul actual este analizat pe îndelete.
Andrei Lucian Mocuța

Despre: poet, prozator, traducător
Data nașterii: 12.01.1985
Locul nașterii: Arad
Studii: Doctor în Filologie, Universitatea de Vest din Timișoara
Trăiește în Curtici
Profesie/Ocupație: Profesor de limba engleză și franceză
Topic de interes: literatura (în special cea americană), fotbalul (fan Borussia Dortmund)
Cărți publicate:
Povestiri din adânci tinereți (proză), Cartea Românească, 2006;
Porcilator (proză), Brumar, 2009;
Trei povestiri (proză), Mirador, 2010;
Șercan (proză), Dacia, 2012;
Nu există cuvinte magice (versuri), Tracus Arte, 2013;
Portret al artistului in absentia. J.D. Salinger: o monografie, Editura Universității de Vest din Timișoara, 2015;
Literatura (proză), Tracus Arte, 2015;
Voi folosi întunericul drept călăuză (versuri), Cartea Românească, 2016;
Superman vs Salinger (proză), Paralela 45, 2018;
Portret al artistului după moarte (poezie), Editura Universității de Vest, Timișoara, 2020;
Biblioteca Brautigan (un documentar), Casa de pariuri literare, 2021.
Cărți traduse:
Richard Brautigan, Ilustrată din Chinatown (antologie poetică), Paralela 45, 2018.
Anca Zaharia

A scris pentru Revista Hyperliteratura, Serial Readers, Zile și Nopți, Cinemap, Fain de România. Colaborează cu Dilema veche. A lucrat ca librar și manager de librărie, dar și în publicitate și la radio, a făcut PR, comunicare și social media; a tradus ficțiune și non-ficțiune din engleză în română; a făcut redactare și corectură pentru câteva edituri de la noi. A publicat „Sertarul cu ură”, „Jurnal de librar”, „Suicid” și „Eu n-am trăit războiul”. Co-fondator & redactor-șef la Revista Golan.
Ana Săndulescu

(n. 1989, Vaslui) a publicat în revistele: Dacia Literară, Observator cultural, Revista Nouă, Tiuk! şi Zona Literară, dar și pe platformele literare: O mie de semne, OPT motive și Poetry Noise. La 26 de ani, a debutat cu romanul „Anamneza” la editura Herg Benet și în 2017 a beneficiat de programul „Rezidenţe FILIT pentru scriitori români”. A coordonat volumul de interviuri „Prietenii și Literatura. Club 8, OuTopos și invitații lor” (2019, editura Casa de Pariuri Literare), demers nominalizat la premiile Agenției de Carte - secțiunea „istorie literară”. Cea mai recentă carte, „La topirea ghețarilor”, reprezintă debutul ei în poezie. În prezent, trăiește și muncește în București.
- Marele Premiu „Literatura Tinerilor” la Neptun, 2021, organizat de Uniunea Scriitorilor din România
- Premiul al II-lea în cadrul Concursului Național de Literatură „Alexandru Macedonski”, secțiunea volumelor de poezie apărute în 2021
Savu Popa

Data și locul nașterii: 15.02.1991, Sibiu
Studii: Doctor în filologie, în cadrul Școlii Doctorale din cadrul ,,Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie ”George Emil Palade” din Târgu Mureș, cu o teză despre ipostazele teatralității și ale realității din adânc în poezia optzecistă.
Profesia/Ocupația actuală: profesor de Limba și literatura română în comuna Loamneș, județul Sibiu.
- Activitate literară (debutul literar; articole, poezii, texte publicate în reviste, antologii, volume de autor) În țară
România literară, Euphorion, Ateneu, Sintagme literare, Discobolul, Familia, Literadura, Neuma, Algoritm literar, Revista Cenaclului de la Păltiniș, Tribuna, Lumină lină, Hyperion, Mozaicul, Urmuz, Bucovina literară, Zona nouă, Actualitatea literară, Viața românească, Zona Literară, Cervantes, Banchetul, Litere, Steaua, LitArt, Argeș, Qpoem, Qproză, O mie de semne, Literomania, Liternautica, Noise poetry, Prăvălia culturală, Parnas XXI, Revista de povestiri, Caiete Silvane, Libris.
- În străinătate
Kryton (Madrid), Itaca (Dublin).
- Volume de autor
- Ipostaze, Editura Paralela 45, Pitești, 2017.
- Noaptea mea de insomnie, Editura Cartea românească, Pitești, 2018.
- O camera fără prize, Editura Casa de Pariuri Literare, București, 2021.
- Antologii
- Pașii mamelor noastre- antologie de versuri, Editura Prut, Chișinău, 2020.
- Pașii taților noștri- antologie de versuri, Editura Prut, Chișinău, 2020.
5.Trepte- antologie de proză, Editura Colorama, Cluj-Napoca, 2017.
- Pasageri- antologie de proză, Editura Paralela 45, Pitești, 2019.
- Proză din pandemie- antologia de texte premiate în cadrul Festivalului Național de Literatură ,,Marin Preda”, ed. a XVII-a, 2020, Editura Aius, Craiova, 2020.